Κούγιας: «Κανένα πρόβλημα με τις μετοχές» – H διαδικασία που θα ακολουθήσουν...

Κούγιας: «Κανένα πρόβλημα με τις μετοχές» – H διαδικασία που θα ακολουθήσουν Μαρινάκης, Σπανός, Κομπότης

Mε αφορμή τις δικαστικές εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Εμείς δεν αραδιάζουμε πομπώδεις αναλύσεις και δήθεν συμπεράσματα, τα οποία δεν προκύπτουν από πουθενά ή μάλλον προκύπτουν από ευσεβείς πόθους, ή από σκοτεινά σχέδια. Γίνεται αντιληπτό πως άλλο είναι «τα θέλω», άλλο τι ισχύει…

Εμείς, στηριζόμαστε σε απόψεις νομικών, όπως τις διατυπώνουν δημόσια με δηλώσεις τους. Και η πορεία του Αλέξη Κούγια, του κορυφαίου ποινικολόγου είναι γνωστή, άρα έχουν ενδιαφέρουν και οι απόψεις του:

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια στον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Παραπολιτικά Κρήτης, 102,4 FM» για τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις στο ποδόσφαιρο, ώστε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας:

***»Μετά την τελευταία εξέλιξη, ουσιαστικά οδηγούμαστε στην ολοκληρωτική αθώωση των κατηγορουμένων. Εχει καταρρεύσει το κατηγορητήριο, όπως το είχε διατυπώσει ο κ. Δασκαλόπουλος»

***»Για να καταδικαστούν οι κατηγορούμενοι πρέπει να αποδειχθεί ότι έπαιξαν στοίχημα, να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, κουπόνια, με λογαριασμούς τραπεζικούς, οι οποίοι να συνδυάζονται με τα παιχνίδια κάτι που δεν υπάρχει στην δικογραφία. Άρα, είναι μια δίωξη για λόγους εντυπωσιασμού που οδηγεί τους κατηγορουμένους σε αθωωτική κρίση».

***»Η νομοθεσία έχει αλλάξει και ενώ δεν προβλέπεται το δικαίωμα αναίρεσης, έχει προστεθεί μια διάταξη που προβλέπει το δικαίωμα να ζητήσεις από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να μελετήσει τη δικογραφία και αν βρει νομικά σφάλματα να ζητήσει να επιστρέψει στο Συμβούλιο Εφετών. Αυτή την εκδοχή δεν γνωρίζω αν οι κατηγορούμενοι την ακολουθήσουν. Αν δεν γίνουν αυτά ή αν η εισαγγελέας δεν την επιστρέψει, τότε πηγαίνουμε σε δίκη»

***»Οσον αφορά στις μετοχές, γιατί το έχω κάνει και σε άλλες περιπτώσεις ως δικηγόρος, υπάρχει μια νομική αιτιολογία η οποία προβλέπει αντί για την πώληση των μετοχών, τη συμφωνία με ένα φερόμενο αγοραστή, χωρίς να του πουλήσεις τις μετοχές, να τους τις παραδώσεις και μέσα σε ένα χρονικό διάστημα, όσο συμφωνείτε μεταξύ σας, εφόσον εκλείπει ο λόγος που του παραδίδεις τις μετοχές, να μπορείς να τις πάρεις πίσω. Αυτό λέγεται σύμφωνο εξωνύσεως. Είμαι βέβαιος ότι αυτή θα ακολουθήσει ο κ. Μαρινάκης, ο κ. Σπανός, ο κ. Κομπότης. Οπότε δεν υπάρχει και κανένα πρόβλημα με τις μετοχές».

***»Δεν είναι εικονική μεταβίβαση (σ.σ. με αφορμή τις δηλώσεις Βασιλειάδης). Είναι άλλη διαδικασία και δεν έχουν πρόβλημα οι ομάδες και οι μετοχές».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΑΕΛ, ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ:

Αναρτήθηκε από Sfyrigmata team