Παρεμβάσεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις του Έβρου ανακοίνωσε ο Γ. Βασιλειάδης

Παρεμβάσεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις του Έβρου ανακοίνωσε ο Γ. Βασιλειάδης

Την ένταξη στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του 2017 των παρεμβάσεων σε αθλητικές εγκαταστάσεις, ύψους 360.000 και πλέον ευρώ στον  δήμο Αλεξανδρούπολης, 150.000 ευρώ στον δήμο Διδυμοτείχου και συνολικά, σε βάθος τριετίας,  1.600.000 ευρώ στο νομό Έβρου,  ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος από χθες πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στον Έβρο και τη Ροδόπη.

«Απόλυτο χάος» χαρακτήρισε ο υφυπουργός Αθλητισμού την κατάσταση πανελλαδικά των αθλητικών υποδομών, διευκρινίζοντας: «Δεν έχει σημασία ποιος το δημιούργησε. Εμείς καλούμαστε να διαχειριστούμε τα προβλήματα, να τα λύσουμε? Αυτή είναι η καθημερινότητά μας, μ’ αυτή παλεύουμε, αυτήν θα ξεπεράσουμε για να μπορέσουμε να παρέχουμε σ’ όλους τους αθλητές και σ’ όλους τους πολίτες μας σοβαρές συνθήκες. Δίνουμε μια μάχη να κάνουμε τούτη δω τη χώρα κανονική και τους πολίτες περήφανους ξανά που ζούνε σ’ αυτόν εδώ τον τόπο».

Απέδωσε την υφιστάμενη κατάσταση «σ’ έναν κακό σχεδιασμό, μία κακή συνεργασία κεντρικής κυβέρνησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην έλλειψη συγκεκριμένου πλάνου για την αθλητική πορεία της χώρας».

Σκιαγραφώντας τα έργα που έχει ξεκινήσει ήδη η Γ.Γ. Αθλητισμού, είπε πως «στο νέο πλαίσιο αδειοδοτήσεων αθλητικών εγκαταστάσεων, που η κυβέρνηση ψήφισε φέτος το καλοκαίρι, δίνεται η δυνατότητα κατηγοροιοποίησης των αθλητικών εγκαταστάσεων, σταματά ο παραλογισμός του μη διαχωρισμού μικρών και μεγάλων εγκαταστάσεων, λύνοντας τα χέρια στους δήμους, στα σωματεία και με κάποιες μικρές ενδεχόμενα διορθώσεις που θα γίνουν, θα λύσει μέχρι και το καλοκαίρι του 2018 τα χέρια και στις Περιφέρειες».

Υπογράμμισε πως «έχουμε ένα αυξημένο κατά πολύ, μικρό όμως ακόμα, πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, άρα μία δεδομένα στενή οικονομική δυνατότητα παρέμβασης στις αθλητικές υποδομές της χώρας», συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο σχεδιασμό, ώστε τα χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού να ξοδεύονται με απόλυτη φειδώ και απόλυτη προτεραιότητα στην αντιμετώπιση των βασικών προβλημάτων των αθλητικών υποδομών».

Στόχος της διήμερης περιοδείας, σύμφωνα με τον κ. Βασιλειάδη, είναι αφενός η καταγραφή των αθλητικών υποδομών σε Κομοτηνή και Έβρο και αφετέρου ο σχεδιασμός για την επόμενη μέρα. «Να δούμε ποιες είναι οι προτεραιότητες και πώς θα καλύψουμε περισσότερες ανάγκες, για περισσότερο μέρος του πληθυσμού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα για τον Έβρο, σημείωσε πως «μολονότι υπάρχουν αρκετές αθλητικές υποδομές, για πάρα πολλά χρόνια έχουνε αφεθεί χωρίς τη φροντίδα, την επιμέλεια και την αρωγή της κεντρικής κυβέρνησης», αναφέροντας πως «έχουμε ξεκινήσει και υλοποιούμε ένα πλάνο παρεμβάσεων στο νομό».

Στις διαδοχικές συναντήσεις που είχαν με τον υφυπουργό Αθλητισμού ο αντιπεριφερειάρχης  Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης, προέταξαν το θέμα της ανέγερσης του νέου κλειστού γυμναστηρίου, έργο για το οποίο η Π.Α.Μ.Θ. έχει εξασφαλίσει  ήδη από το υπουργείο Ανάπτυξης το ποσό των 3,9 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με τη μελέτη που εκπονούν οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, ο προϋπολογισμός του έργου αγγίζει περίπου τα 7 εκατ. ευρώ, προκειμένου να πληροί τις προδιαγραφές φιλοξενίας διεθνών αγώνων.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού επέλεξε την  αποψινή κεντρική εκδήλωση, για τον εορτασμό της επετείου των 90 χρόνων του μουσικογυμναστικού συλλόγου του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, με τίτλο «90 χρόνια Εθνικός. Παρελθόν-παρόν-μέλλον», για να ανακοινώσει τη θεμελίωση του νέου κλειστού γυμναστηρίου.

«Αυτό το διήμερο κάναμε έναν αγώνα δρόμου για να μπορέσουμε να βρούμε μία λύση, η οποία να είναι εφικτή, να είναι άρτια τεχνικά, άρτια αθλητικά και να σηματοδοτεί την αρχή μίας νέας εποχής για το σύλλογο του Εθνικού. Απόψε μπορούμε να πούμε και τα τρία μέρη: κεντρική κυβέρνηση, Περιφέρεια και δήμος, ότι είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην κατασκευή του νέου κλειστού γυμναστηρίου», ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως η Γ.Γ. Αθλητισμού θα καλύψει, εφ’ όσον χρειαστεί, την οικονομική διαφορά που τυχόν προκύψει από το ήδη δεσμευμένο ποσό των 3,9 εκατ. ευρώ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)