Πρώτος σταθμός η Ελλάδα για Συμβούλιο Ευρώπης και WADA

Πρώτος σταθμός η Ελλάδα για Συμβούλιο Ευρώπης και WADA

Μετά από πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του ΕΣΚΑΝ, αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντι-Ντόπινγκ (WADA) πραγματοποίησε τριήμερη από κοινού επίσκεψη στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα φιλοξένησε πρώτη αυτή τη διεθνή πρωτοβουλία που αποσκοπεί στο συντονισμό των ενεργειών μεταξύ των διεθνών Οργανισμών με το κάθε κράτος-μέλος για τη διαμόρφωση κοινών πολιτικών, όχι μόνο για την καταπολέμηση του ντόπινγκ, αλλά και για τις πολιτικές πρόληψης, εκπαίδευσης και ενημέρωσης.

Η σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού:

«Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αθήνα, οι εκπρόσωποι του Συμβουλίου της Ευρώπης και του WADA, συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Ιούλιο Συναδινό. Στις εργασίες συμμετείχαν και εκπρόσωποι του ΕΣΚΑΝ, του Εργαστηρίου Αναλυτικού Ελέγχου Ντόπινγκ, του Εθνικού Κέντρου Αθλητικού Ερευνών (Ε.Κ.Α.Ε), της ΕΟΕ, των Ομοσπονδιών ΣΕΓΑΣ, ΚΟΕ και ΟΧΕ, της ΕΛ.ΑΣ. και των τελωνειακών Αρχών.

Μέσα από ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, συζητήθηκαν τρόποι για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου, ενώ συμφώνησαν όλες οι πλευρές ότι ο «καθαρός» αθλητισμός αποτελεί αναγκαιότητα και είναι προς όφελος όλου του αθλητικού κινήματος.

Σημαντικά θέματα της συζήτησης αποτέλεσαν η ανεξαρτησία του ΕΣΚΑΝ, η ενίσχυση του εκπαιδευτικού προγράμματός του και η πρόληψη για το ντόπινγκ μέσω της ενημέρωσης αθλητών, προπονητών, γονέων και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Τα συμπεράσματα από την επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Συμβουλίου της Ευρώπης και του WADA για την Ελλάδα ήταν απολύτως θετικά. Η χώρα μας θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο για την ενίσχυση των συνεργασιών που στόχο έχουν τη διαμόρφωση καινοτόμων πολιτικών».