Τυφλοί, κωφοί και άτομα με αναπηρίες στο Maksimir προάγουν το #EqualGame

Τυφλοί, κωφοί και άτομα με αναπηρίες στο Maksimir προάγουν το #EqualGame

Υπερήφανη δήλωσε, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Κροατίας, που 15 κωφοί φίλαθλοι αλλά και άτομα με προβλήματα όρασης, μαζί με άλλους οπαδούς που αντιμετωπίζουν θέματα αναπηρίας, θα βρίσκονται στο στάδιο Maksimir, στο Ζάγκρεμπ κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την Ελλάδα, για τα playoff του Μουντιάλ 2018. 

Όπως αναφέρεται, σε συνεργασία με την ένωση Τυφλών του Ζάγκρεμπ, η Κροατική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα παρέχει εισιτήρια, συσκευές ήχου και δύο αφηγητές για να περιγράψει όλες τις οπτικές λεπτομέρειες  στους τυφλούς και στα άτομα με προβλήματα όρασης.
  

Επίσης οι φίλαθλοι που βρίσκονται σε αναπηρικά αμαξίδια είναι παραδοσιακοί επισκέπτες του σταδίου, ενώ η ομοσπονδία έχει επίσης προσφέρει εισιτήρια για 15 κωφά άτομα και τους συντρόφους τους.
     

Κροατική ομοσπονδία (HNS) και UEFA  υποστηρίζουν ένθερμα την ιδέα ότι όλοι θα πρέπει να μπορούν να απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο, ανεξάρτητα από το ποιοι είναι, από που κατάγονται ή πόσο επιδέξιοι είναι.
     

Όλες οι δραστηριότητες κοινωνικής ευθύνης της UEFA αναπτύσσονται στο πλαίσιο του έργου «Respect». Μετά την εκστρατεία «Όχι στον ρατσισμό», το φθινόπωρο της UEFA ξεκίνησε μια νέα καμπάνια #EqualGame, με στόχο την προώθηση της προσβασιμότητας του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη.
     

Η συμμετοχή των ατόμων με αναπηρίες στον κόσμο του ποδοσφαίρου είναι ένας από τους στόχους της HNS, ενώ η ακουστική περιγραφή για τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης κατά την αναμέτρηση Κροατίας-Ελλάδας αποτελεί σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)