BE ACTIVE: Με 700 παιδιά και Ολυμπιονίκες η γιορτή των 40 χρόνων...

BE ACTIVE: Με 700 παιδιά και Ολυμπιονίκες η γιορτή των 40 χρόνων του χάντμπολ


Με συμμετοχή 700 παιδιών, συλλόγων, κοινωνικών φορέων, αθλητών -εν ενεργεία και παλαίμαχων- ανάμεσα στους οποίους πολλοί Ολυμπιονίκες
, πραγματοποιήθηκε η γιορτή του χάντμπολ για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα, εκδήλωση που ήταν και η καταληκτική του προγράμματος BE ACTIVE της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για το 2017.

Πολιτικοί, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και οι προαναφερόμενοι έπαιξαν χάντμπολ με τα παιδιά σε πέντε τερέν που είχαν στηθεί, ειδικά για την ημέρα αυτή. Πολλές εκπλήξεις περίμεναν τους παρευρισκόμενους, ανάμεσα στις οποίες ήταν και η επίδειξη ρυθμικής γυμναστικής από ομάδα μαθητριών.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, ο οποίος είναι ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «BE ACTIVE» στην Ελλάδα, δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων : «Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η Περιφέρεια Αττικής και η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδας γιόρτασαν από κοινού τα 40 χρόνια του χάντμπολ στην Ελλάδα τιμώντας το άθλημα με τον καλύτερο τρόπο, με μια μαζική γιορτή στο Πεδίο του Άρεως, σε έναν χώρο που θέλουμε να σφύζει από ζωή, από αθλητισμό και χαρά για τα παιδιά. Στην καταληκτική εκδήλωση του προγράμματος «BΕ ACTIVE» για το 2017, στην Ελλάδα, συμμετείχαν  περισσότερα από 700 παιδιά, πολλά εκ των οποίων παίζουν χάντμπολ στις ακαδημίες συλλόγων,  δεκάδες Ολυμπιονίκες, κοινωνικοί φορείς, όπως η «Αλληλεγγύη για Όλους» που συνέλεξε τρόφιμα και φάρμακα για τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Λαύριο, καθώς και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.  Συμμετείχαμε όλοι σε μία εκδήλωση με γιορτινή ατμόσφαιρα αντάξια της ιστορίας του αθλήματος στέλνοντας το μήνυμα για σωματική άσκηση, υγιεινό τρόπο ζωής και πάντα ακολουθώντας τις αξίες του αθλητισμού».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας (ΟΧΕ), Κώστας Γκαντής, τόνισε από την πλευρά του: «Ήταν μία εκπληκτική εκδήλωση για τα 40 χρόνια από το ξεκίνημα του χάντμπολ στην Ελλάδα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά και τους γονείς για τη συμμετοχή, στους κατοίκους της περιοχής και στους διοργανωτές, τη ΓΓΑ, την Περιφέρεια Αττικής και τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας μας. Το χάντμπολ έχει κάνει αισθητή την παρουσία του με τις εκδηλώσεις που διοργανώνει στα πλαίσια του «BE ACTIVE»  σε όλες τις γωνιές της χώρας, έχει αγαστή συνεργασία με όλους τους Δήμους και στους δημόσιους χώρους εκδηλώνεται  εδώ και δύο χρόνια η παρουσίασή του και η προβολή του  με έναν διαφορετικό τρόπο απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια».

Την εκδήλωση στο Πεδίο του Άρεως τίμησαν με την παρουσία τους ανάμεσα σε πολλούς άλλους πολλοί αθλητές και Ολυμπιονίκες του χάντμπολ, ανάμεσα στους οποίους ο Δημήτρης Καφφάτος, ο Σπύρος Μπαλωμένος, ο Χριστόφορος Μπακαούκας, η Παραολυμπιονίκης της ξιφασκίας με αμαξίδιο Κέλλυ Λουφάκη, ο «χρυσός» στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας (1980) στην κατηγορία των 62 κιλών της Ελληνορωμαϊκής Πάλης, Στέλιος Μυγιάκης, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Ευη Μωραϊτίδου, οι «χρυσοί» στο Ευρωμπάσκετ του 1987 Μιχάλης Ρωμανίδης και Νίκος Λινάρδος, η παλαίμαχος βολεϊμπολίστρια Μαρία Τικταπανίδου, και η παλαίμαχος πρωταθλήτρια γυμναστικής Μαρία Παπαδοπούλου, καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος αθλητισμού Σπύρος Πάντζας, όπως και η γνωστή καλλιτέχνης, γυμνάστρια, στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης και Πρέσβειρα του Βe Active στην Ελλάδα. Καλλιόπη Βέττα.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ